Sofie Ladekjær ser frem til favoritrollen

2. juli 2017 13:00 , af Kent Ballegaard

Højrebacken er klar til sin 3. sæson i Hadsten, og ser tilbage på en helt enestående sæson, hvor Hadsten Håndbold tilføjede nye kapitler til historiebøgerne.

 

”Sæsonen 2016/17 er et overstået kapitel, men hvilket et kapitel. Vores udgangspunkt var et hold med mange nye ansigter og usikkerhed omkring flere spilleres skadessituation. Der var noget at arbejde med, og derfor havde vi også en meget ydmyg tilgang til sæsonen. Efter første halvdel kunne vi konstatere, at det bestemt ikke var umuligt at kæmpe med om topplaceringerne, og ja, en topplacering blev det til. Fuldstændig sensationelt spillede vi os til en fortjent andenplads i 1. division, der udløste nogle intense kampe imod Ringkøbing om en plads i Ligaen. Desværre bliver det ikke til ligabold i den forestående sæson, men det ændrer ikke ved at vores sæson var fantastisk, og det er vi meget stolte over. En præstation der havde sit fundament i, at vi sæsonen igennem spillede som et hold, hvor alle bidrog og ydede en indsats, både på og udenfor banen. Det skal vi tage med til den kommende sæson”, fortæller Lade.

 

Men nu skal der også kigges fremad. Et er sidste sæson, nu gælder det de nye udfordringer som den forestående sæson byder. Flere klubber har oprustet betragteligt, og der bliver kamp om topplaceringerne i årets 1. division, hvor både nr. 1 og 2 vil sikre sig en direkte oprykning til landets bedste række.

 

”Jeg har fuld fokus på den nye sæson. En sæson hvor vores udgangspunkt bliver helt anderledes end tidligere, og hvor vi skal vænne os til at være favoritter. Det skal vi kunne håndtere. Vi er heldigvis ikke skadesramte i samme omfang som i opstarten sidste år, og langt de fleste spillere fra sidste sæson er fortsat en del af holdet. Tilmed har vi fået tilgang af flere dygtige spillere, som er med til at højne vores niveau og give os en større bredde. Noget vi kan nyde godt af både til træning og kamp. Der bliver konkurrence og kamp om spilletiden, og det er sundt for et hold, at der skal leveres af den enkelte for at man kan sikre sig noget spilletid. Den intensitet og fight glæder jeg mig til. Sidste sæson kæmpede jeg i opstarten med en bruskskade i knæet, men er heldigvis fit for fight i år, og jeg glæder mig helt vildt til at være en del af det her fantastiske hold”, slutter den hårdtarbejdende højreback med et stort smil på læben.

 

Cheftræner Kent Ballegaard er lykkelig over fortsat at skulle arbejde sammen med Sofie.

 

”Hun er jo fighter uden lige, og en type alle trænere glædes over at have i truppen. Jeg snakker oftest til pigerne om de minimumskrav der forventes som eliteudøver, og her er fight en stor del, og det er synonymt med Sofie Ladekjær. Samtidig er hun en vellidt person på holdet og i klubben, og så har jeg i øvrigt store forventninger til at vi får udviklet hende yderligere til den kommende sæson”, fortæller en tilfreds cheftræner.

 

Foto: Erik Laursen